Het is inmiddels bijna augustus, de kans is erg groot dat je vakantie er inmiddels alweer of bijna op zit. Zit de vakantie nog fris in je geheugen of lijkt het alweer máánden geleden dat je op dat prachtige strand lag? We helpen je graag het vakantiegevoel nog even vast te houden met deze 5 tips:

1. Niets moeten door niks te kunnen

Vaak kunnen we op vakantie erg goed ontspannen, omdat we op dat moment vaak toch niet de middelen hebben om actie te ondernemen. Je hebt je werktelefoon thuis gelaten, je kunt niet inloggen op het systeem, of het tijdsverschil is zo groot dat je toch niemand kunt bereiken. Een situatie die eigenlijk makkelijk na te bootsen is. Tijdsverschil is vrij ingewikkeld, maar niet in kunnen loggen of je werktelefoon thuis laten liggen is redelijk eenvoudig. Door jezelf in de situatie te brengen “niets te kunnen” kan je jezelf dwingen niets te moeten.

2. Deel je vakantie ervaringen met je collega’s

Nog even snel door je foto’s en video’s scrollen brengt je helemaal terug naar je vakantiegevoel! Deel de “must see’s” en “must do’s” met je collega’s ter inspiratie voor hun volgende vakantie. Voorkom een overkill van foto’s van jou, je gezin, je man, je vrouw, je kinderen, de buren op de camping, de kinderen van de buren op de camping, de hond van de buren op de camping en ga zo maar door.  Maar mooie uitzichten, leuke stadjes, prachtige stranden, goede restaurants of leuke boetiekjes vind iedereen leuk om te zien als het maar in balans is.

3. Plan tijd in voor spontaniteit

Spontaniteit plannen lijkt wat tegenstrijdig, maar niks is minder waar. Vaak plannen we onze agenda’s zo vol dat er geen ruimte is voor spontaniteit. Een goed idee wat opeens in ons opkomt, kunnen we pas over 3 weken echt gaan uitvoeren. Door je agenda minder vol te plannen met zakelijke en privé afspraken heb je meer tijd voor spontane, creatieve ideeën die je daardoor in dezelfde week nog kunt ondernemen.

4. Maak plannen voor de volgende vakantie

Soms is de voorbereiding nóg leuker dan de uitvoering. Internet afspeuren naar de mooiste plekjes ter wereld, kan al ontzettend ontspannend zijn. Even niet denken aan de dagelijkse sleur of stress, maar denken aan alles wat je zou doen als je weer op vakantie zou zijn.  Maak een bucketlist of droombord van alle landen die je nog wilt bezoeken. Alleen al door het zoeken naar de mooiste plaatjes waan je je soms in een andere wereld.

5. Begin met aftellen

Als je genoeg tijd hebt besteed aan de voorpret en het internet helemaal hebt afgespeurd naar de perfecte vakantiebestemming, wordt het tijd om de volgende bestemming te boeken. Het aftellen kan beginnen en vanaf dat moment komt je volgende vakantie elke dag dichterbij en daarmee wordt het vakantiegevoel elke dag een beetje groter.

Ben je niet op zoek naar het vakantiegevoel, maar naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens bij ons vacatures:
www.7t9.nl/vacatures

Terug naar overzicht