“Change before you have to”

In de huidige arbeidsmarkt heb je steeds vaker te maken met snel veranderende situaties. De baan voor het leven bestaat niet meer, functies veranderen in hoog tempo. Samenwerkingsvormen zijn ook aan sterke verandering onderhevig, projectmatig werken en korte opdrachten nemen toe. Bovendien maak je zelf ook steeds bewuster keuzes in wat je wilt. Als je in staat bent om mee te veranderen zal je beter kunnen acteren in deze nieuwe arbeidsmarkt en meer kansen scheppen voor jezelf.

AT7T9 werving & selectie helpt je vooruit in deze veranderende en continu bewegende arbeidsmarkt. Dat doen we als specialist in werving en selectie door je vaardigheden, ambities en persoonlijkheid te bespreken en samen met jou werk te vinden waar je je goed bij voelt. Een uitgebreid persoonlijk gesprek is bij ons een vast onderdeel van het werving & selectie traject.

Onze opdrachtgevers bevinden zich voornamelijk in de profit-sector. Wij zijn gespecialiseerd in management-, sales-, marketing- en arbeidsmarktfuncties op HBO en WO niveau.

Wat kan je als kandidaat van ons verwachten

  • We bespreken in een persoonlijk gesprek je kwaliteiten, competenties, ambities, gewenste bedrijfscultuur en branche.
  • We zetten ons grote landelijke netwerk in, dat de afgelopen 30 jaar zorgvuldig is opgebouwd, om een baan voor je te vinden.
  • We voeren gedrags-assessments uit met behulp van de Q4 Profiles Persoonlijke Profiel Analyse. AT7T9 is certified partner van Q4Profiles, deze methode stelt ons in staat diepgaand in gesprek te gaan met jou over (veranderend) gedrag in je werksituatie. We gebruiken deze methode in een “light” vorm in elk sollicitatiegesprek.
  • We begeleiden je naar een nieuwe werkomgeving en als je er al zit kan je altijd bij ons aankloppen voor advies. Ook als je weer een volgende stap wil maken.
Meer info over Q4 Profiles

Heb je nu geen vacature gezien die bij je zou kunnen passen, maar val je wel binnen onze doelgroep?

Open sollicitatie

Maatschappelijk bewust

We vinden het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dit doen we op onze eigen wijze. In 2012 zijn we gestart met MeppelUnited, een netwerkplatform met inmiddels 700 leden waar geen geld in om gaat. Elke 2 maanden organiseren we een bijeenkomst waarbij een spreker een arbeidsmarkt-gerelateerd of innovatief onderwerp presenteert, gevolgd door een netwerkmeeting. Ook sponseren we zeer regelmatig evenementen die we maatschappelijke relevant vinden.

Meppel United