BELANGRIJK BERICHT!

Op 19 november van vorig jaar schreef ik het blog ” De angst om niet op te vallen”. Maart 2020 ging iedereen vanuit huis werken en werd digitaal de standaard. Het aantal berichten op social media nam exponentieel toe. Opvallen was al lastig, het laatste half jaar echter bijna ondoenlijk in de steeds dikker wordende social-media-brij. Mijn angst om niet op te vallen nam toe, toch ging ik stug door. En met succes!

Je probeert van alles, het draait om triggeren van je publiek, en soms om misleiding om de maximale aandacht te krijgen. Vandaar dit BELANGRIJKE bericht over AT7T9 werving & selectie en Jobs4Recruiters. WIJ GAAN GEWOON DOOR MET ONZE COREBUSINESS!: Vacatures invullen voor onze opdrachtgevers! Gelukkig hebben we erg loyale, interessante en betrouwbare opdrachtgevers die ons blijven inzetten, ook in corona-tijd. Dus… heb je het lef om de volgende stap te nemen in je carrière, neem dan eens een kijkje bij onze actuele vacatures:

Accountmanager detachering techniek (FT, Enschede)

Recruitment Consultant Techniek Food & Beverages (FT, Leiden)

Assistent vestigingsmanager technische groothandel (FT, Zaanstad)

Senior Schadebehandelaar (32-40 uur, Meppel)

Senior Consultant Werving & Selectie (FT, Utrecht)

Consultant detachering techniek (FT, Doetinchem)

Vestigingsmanager technisch uitzenden (FT, Eindhoven)

Accountmanager techniek detachering (FT, Hoogeveen)

Wil je alles zien? Ga dan naar onze vacaturepagina.

Met dit belangrijk bericht vertrouwen we er op weer een aantal mensen een volgende stap in zijn/haar carrière te kunnen laten maken. Wil je persoonlijk contact? Bel dan naar 0683791590.

Hoe was het ook al weer in november 2019? een stukje uit mijn blog:

In ons land zijn er bijna 15.000 collega’s werkzaam als zelfstandig of corporate recruiter en nog eens een paar tienduizend in dienst van de grote spelers. Iedereen die dat wil kan recruiter worden, het is geen beschermd beroep, je hoeft er geen examen voor te doen (kan wel overigens). Bovendien zijn er momenteel nog eens ongeveer 3.000 vacatures in recruitmentland, de keuze neemt alleen maar toe. Aan wie ga je dan als ondernemer je opdracht om nieuw personeel te zoeken geven? Wordt dat degene die zich het meest laat zien op social media, de recruiter die je nog kent van die netwerkbijeenkomst en wel aardig was? Of vertrouw je toch op de recruiter die al een aantal keren succesvol je opdracht heeft ingevuld, ondanks dat de nieuwe opdracht niet in zijn (of haar) doelgroep past?

 

Terug naar overzicht