Vandaag is het Dikke Truiendag! Dikke Truiendag?…. Ja, gewoon… Dikke Truiendag! Je doet een dikke trui aan en zet de verwarming laag! Iedereen een dikke trui aan, verwarming een paar graden lager, minder opwarming van de aarde, minder snel een hoge zeespiegel, werken aan duurzaamheid!! Niet zo moeilijk toch!?

Hoe vaak draag je als recruiter nou eigenlijk een dikke trui? Oftewel: hoe bewust ben je in je dagelijkse werk bezig met duurzaamheid? Als ik er over nadenk eigenlijk veel te weinig. We zijn in Nederland met vele tienduizenden collega’s werkzaam in de arbeidsbemiddeling. We doen honderdduizenden gesprekken per jaar met kandidaten en opdrachtgevers, misschien wel miljoenen. Miljoenen kansen! Wie van jullie haalt er eigenlijk duurzaamheid standaard als een onderwerp in zijn gesprekken aan?  Ik durf er mijn trui om te verwedden dat het er niet veel zijn….

De kracht van de arbeidsbemiddelings-branche!

We zijn in onze branche al decennia lang bezig met het halen van onze KPI’s. Aantal bezoeken prospects, aantal bezoeken klanten, referenties bij vorige werkgevers (acquisitie-kans), aantal plaatsingen, plaatsingsduur, omzet per plaatsing, marge per plaatsing, etcetera, etcetera. Wie kan mij vertellen of hij een duurzame KPI in zijn dagelijkse werk nastreeft? En welke is dat dan? Hoe zou het zijn om in elk gesprek de vraag te stellen over duurzaamheid aan je opdrachtgever of kandidaat. Ik ben echt benieuwd naar reacties op dit blog! Als we met de hele branche de afspraak maken om in elk gesprek de spreekwoordelijke dikke trui te bespreken, dan zouden we echt een slag kunnen slaan voor het milieu!

Vandaag begin ik!

Ik geef toe, ik stel de vraag ook vrijwel nooit. Soms wel, als er aanleiding toe is omdat mijn opdrachtgever bewust inspeelt op duurzaamheid. Maar eigenlijk niet uit mezelf. Dikke Truiendag 2020 is voor mij het keerpunt in mijn werkzame leven. Vanaf vandaag stel ik DE vraag! En ik doe hem aan. Wie doet er mee? En ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen, reageer gerust!

Gertjan Holterman, AT7T9 werving & selectie/ Jobs4Recruiters

Wil je onze vacatures zien? Ga dan naar ons vacatureoverzicht!

 

 

Terug naar overzicht