De wintersportvakanties zitten er voor velen weer op, de benen zijn weer gesterkt en de zonnevitamientjes zijn weer binnen. Zelf zijn we in Noord-Italië (oei..) geweest, Sella Ronda, prachtig gebied, genoeg sneeuw en een lekker zonnetje, genoten dus! Voor mij is dit altijd een afsluiting van de grauwe dagen van de Nederlandse winter en de start van de lente. Voor velen ook een periode om de zoektocht naar een mooie bestemming voor de zomervakantie te vinden. Of naar een nieuwe baan!

Ik vergelijk de zoektocht naar een nieuwe baan altijd met deze zoektocht naar een interessante vakantiebestemming. Misschien ken je dat wel: avonden speuren op internet en maar vergelijken. Opstellen van je eigen criteria en toch weer aanpassen, denken dat je het hebt gevonden en toch niet. Degenen die me wel eens gesproken hebben in een sollicitatiegesprek weten misschien dat ik de vraag kan stellen wat voor vakanties je mooi vindt. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit veel zegt over jou als persoon en meespeelt in de keuze van het type organisatie waar je gaat werken.

Overeenkomsten

Laten we de overeenkomsten tussen het zoeken van een baan en een vakantiebestemming eens naast elkaar zetten:

Als je een vakantie uitzoekt is het uiteraard belangrijk of je alleen wilt gaan, met je gezin of in een groep. In hoeverre wil je een verzorgde vakantie of ben je meer van “op de dolle pof gaan”? Ga je voor lui en uitrusten of krijg je energie van veel activiteiten, inspanning, natuur en cultuur. Blijf je liever in Nederland, Europa of ben je van de exotische bestemmingen? Zoek je zelf uit hoe je vakantie er uit gaat zien en neem je de lead in dit traject of laat je het doen door iemand anders en ga je mee met hoe het geregeld is?

Bij een nieuwe baan komen vergelijkbare aspecten om de hoek kijken: werk je graag solo, ben je een teamspeler en is dat dan in een klein of een groot team? Vind je het prettig om in een gespreid bedje te komen of ga je voor een baan waarin gebouwd moet worden? Gaat je voorkeur uit naar een profitsector of ben je meer van de overheid, culturele sector of vind je vrijwilligerswerk toch het belangrijkste? Zoek je werk in de buurt, wat verder weg of maakt het je niet uit waar je naar toe moet reizen? Ben je een volger, misschien een goede rechterhand of toch een leider? Welke druk kan je aan in je werk en hoe belangrijk is je balans tussen werk en privé?

Q4 Profiles

Om voor je vakantie of een nieuwe baan een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in je eigen gedrag in verschillende situaties. Wij vinden dat bij AT7T9 werving & selectie in ons selectieproces een essentieel onderdeel. Daarom maken we in onze kennismakingsgesprekken vaak gebruik van de DISC gedragsanalyse van Q4 Profiles. Met behulp van deze analyse krijgen we inzicht in je gedrag in een ideale situatie, je gedrag onder druk en ook hoe je zelf tegen je eigen gedrag aankijkt. We ontdekken waar je energie van krijgt en waar energie wegvloeit. Door gebruik te maken van deze methode kunnen we niet alleen de kandidaten beter ondersteunen, we werken ook voor onze klanten op een efficiëntere wijze.

Wil je eens proeven van de Q4 profiles persoonlijke gedragsanalyse, maak dan eens de beknopte versie. Deze kan je vinden via deze link: beknopte Q4 analyse. Wil je naar aanleiding van deze beknopte versie een uitgebreide gaan doen neem dan contact met ons op via info@7t9.nl of bel me even op 0683791590.

Ik wens je ook veel succes met je vakantieplannen! Overigens ga ik deze zomer, als alles meezit (…), rondtrekken op Sardinië.

Terug naar overzicht