Volgens onderzoek zijn mannen beter in taalvaardigheid en rekenen en hebben ze een beter probleemoplossend vermogen dan vrouwen.

Uit onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs en het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt is gebleken dat Nederlandse mannen beter zijn in rekenen en taal en meer probleemoplossend vermogen hebben dan vrouwen. Dat meldt Trouw.

Taalvaardigheid, rekenen en probleemoplossend vermogen

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap, sociale zaken en economische zaken. Taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen zijn drie ‘kernvaardigheden’ en zijn de beste graadmeters voor financieel en maatschappelijk succes in onze samenleving, aldus het onderzoek.

Nederland doet het op alle vlakken uitstekend. Op taalvaardigheid moet Nederland alleen Japan en Finland voor zich dulden. Met rekenen staat Nederland op een gedeelde tweede plaats achter Japan en bij probleemoplossend vermogen staat ons land ook in de topdrie.

Mannen beter dan vrouwen

En er is in het onderzoek ook gekeken naar het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen scoren in Nederland, net als in andere landen, beter op rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Op taalvaardigheid zijn de verschillen internationaal niet zo groot, behalve in Nederland en Zuid-Korea.

Toch is er wel goed nieuws voor de vrouwen. Volgens de onderzoekers presteren Nederlandse vrouwen “in de internationale vergelijking toch goed ten opzichte van andere vrouwen”.

Bron: metronieuws.nl

Terug naar overzicht